Halssieraden

Handgemaakte gouden hangers

De collectie van onze hangers is groot en zeer divers.  

We hebben zeer eenvoudige kleine hangers, bestaande uit een briljant (geslepen 
diamant) omringd door een gouden zetkastje. Maar we hebben ook royale hangers,
waarin bijvoorbeeld een mooie saffier in een bijzonder slijpvorm is gezet.

Vaak draait het bij een hanger met een edelsteen om bijvoorbeeld de
topaas of amethyst en is de hanger zelf verder zeer eenvoudig uitgevoerd.

Maar ook meer complexere hangers behoren tot de mogelijkheden.
We kunnen u zelfs hangers laten zien, van gouden rozentakjes.

Bij de hangers met kleur stenen werkt het zo, dat we eerst de kleurstenen in kopen. Daarna bedenken we pas het ontwerp, waarbij de desbetreffende steen het mooiste tot zijn recht komt.
 

 

Goud

Al het goud dat wij verwerken, is gerecycled goud (omgesmolten goud van o.a. bestaande, opgekochte sieraden, mobieltjes en laptops). We betrekken dit van Schöne Edelmetaal . Schöne heeft een internationale LBMA-certificering. Het gaat dus niet om recent gedolven goud waarvan de herkomst onzeker is.
Werken met gerecycled goud heeft twee grote voordelen: er worden gegarandeerd geen mensenrechten mee geschonden en de natuur wordt niet belast door delving werkzaamheden.

Diamant

We werken uitsluitend met diamanten die na delving een Kimberley certificatie hebben ontvangen en dus gegarandeerd conflictvrij zijn. Wij betrekken onze diamanten al meer dan 20 jaar bij dezelfde, betrouwbare diamanthandelaar. Deze koopt zijn diamanten in bij gerenommeerde diamantairs in Antwerpen die alleen Kimberley gecertificeerde diamanten verhandelen. Een garantie dat de diamanten die we gebruiken legitiem zijn en niet zijn betrokken bij conflictfinanciering, in overeenstemming met de VN resoluties.