Historie

HISTORIE VAN ATELIER ARTE D' ORO (UW SIERAAD)

MATERIALEN,ONTWERP EN FILOSOFIE

Zo’n 80% van de sieraden die u kunt bewonderen bij onze winkel, Arte D’ Oro sieraden zijn door ons zelf ontworpen en door Alex gemaakt in ons eigen atelier. Bezig zijn met vormen, met design, met kleuren en materialen, is bij ons een voortdurend proces dat niet is gebonden aan een bepaalde tijd of plaats. Als een idee leidt tot een ontwerp, dan is zo’n ontwerp vaak de basis voor andere vormen, immers inspiratie leidt tot inspiratie.


ACHTERGROND

Wij, Alex en Regien Vermeulen, leerden elkaar kennen tijdens onze opleiding aan de MTS edelsmeden. Daar bekwaamde Regien zich in het vak van juwelier en volgde Alex de opleiding voor goudsmid en uurwerkmaker.

Na zijn leerzame stage bij de bekende juwelier en goudsmid Alexander van den Hoven sieraden in Arnhem, kon ALex zich bij hem ontwikkelen tot uiteindelijk chef van het atelier. Met veel plezier heeft hij 10 jaar lang deze creatieve en verantwoordelijke functie vervult.

Regien begon haar stage bij Schaap en Citroen in Arnhem en kreeg daar meteen een vaste baan. Met veel enthousiasme heeft ze daar 13 jaar gewerkt, waarvan de laatste 6 jaar als filiaalmanager.  

In de winkel aan de Nijmeegse Stikke Hezelstraat komt de scheiding in onze verschillende kwaliteiten symbolisch tot uiting door de grote glazen ruit. Voor het glas is de juwelierswinkel, vooral het domein van Regien. 
Achter het glas is het atelier waar Alex onze sieraden aan het ontwerpen en maken is.

De edelmetalen geel-, rosé-, witgoud en platina worden hierbij door hem gebruikt. Als goudsmid wil hij zich tot deze edelmetalen beperken.

GOUD EN EDELSTENEN

De edelstenen die Alex graag gebruikt zijn saffier (geel; groen; blauw en roze), diamant (ook de zwarte variant) en verder smaragd, robijn, topaas en amethist.
Parels in alle beschikbare kleuren komen eveneens terug in onze sieraden. 

Verder hebben we erg mooie syntheses van saffier in onze collectie, waardoor we gebruik kunnen maken van de meest bijzondere slijpvormen. Dit geeft weer mogelijkheden voor het maken van nóg bijzondere stukken. Syntheses zijn kunstmatig nagebootste edelstenen. Edelstenen ontstaan onder hoge druk en temperatuur in de natuur. De syntheses worden op deze manier kunstmatig nagemaakt.

Het eigen design van de sieraden van Arte d’Oro is veelal strak en modern, maar ik maak ook veel sieraden naar de wensen en ideeën van klanten.  

ONTWIKKELING VAKMANSCHAP NAAR OPENING EIGEN WINKEL

Onze winkel Atelier Arte D’ Oro is niet van de ene dag op de andere ontstaan.

Na het voltooien van zijn opleiding begon Alex in 1989 bij Alexander van den Hoven sieraden. Eerst als edelsmid en later als chef van het atelier. Daar  leerde hij de fijne kneepjes en de subtiele/precieze vaardigheden die hem telkens een trede hoger brachten op weg naar professioneel vakmanschap.

Op 23 maart 1994 begon hij naast zijn vaste baan, thuis zijn eigen atelier.

SINDS 2000

Pas in 2000, na meer dan 10 jaar ervaring in het werken met goud en platina, was het moment gekomen om, samen met Regien, een eigen winkel te openen. Als ontwerper van sieraden had Alex nu alle benodigde ervaring opgedaan met de verschillende materialen en de mogelijkheden daarvan ontdekt. 

Al die tijd werkte Regien bij Schaap en Citroen en deed daar ideeën op voor onze zaak. Die zou er komen, dat wisten we zeker!

Die ideeën hadden ook betrekking op de inrichting van onze toekomstige winkel. Haar signatuur is dan ook duidelijk te herkennen in de smaakvolle inrichting die ons pand nu heeft aan de Stikke Hezelstraat.
Beslist geen standaard juwelierswinkel, maar een lichte, moderne vormgegeven ruimte met diverse afgebakende vensters waar binnen de verschillende sieraden op de meest mooie manier tot hun recht mogen komen.  

DRAAGBARE EMOTIES

Beter dan wie ook begrijpen wij de emoties die bij sieraden een rol kunnen spelen.
Draagbaarheid is daarbij een essentieel uitgangspunt. Alleen iets dat prettig draagbaar is slaagt erin de persoonlijkheid van de drager te ondersteunen. Een sieraad zegt veel over de smaak en de stijl van de drager. Vaak houdt de aanschaf ervan verband met een belangrijke gebeurtenis in iemands leven. Alex maakt naast sieraden voor speciale gelegenheden, ook vaak een rouw sieraad, waarin de as van een dierbare wordt verwerkt.

Omdat een sieraad een stukje van jezelf wordt, wil je er zo lang mogelijk van genieten. Maar soms verander je zelf, of ga je een nieuwe levensfase in. Bestaande sieraden kunnen daarom door Alex worden aangepast, zodanig dat ze voor de bezitter een nieuwe, diepere of meer actuele betekenis krijgen. En mocht u daarbij advies nodig hebben dan staat Regien altijd voor u klaar.

Deze persoonlijk aandacht komt voort uit het feit dat wij ook het ontwerpen als een persoonlijk proces zien. Wij houden eenvoudigweg niet van ontwerpen uit een computer. Met onze sieraden hebben wij een band, het zijn onze creaties. Zo sterk soms dat we soms moeite hebben om er afstand van te doen. 
Maar alles wordt goedgemaakt als we zien dat de nieuwe eigenaar net zo'n bijzondere band met ons sieraad krijgt, als wij hadden. 

 

MOND TOT MONDRECLAME

U zult ons maar zelden terugvinden in de geijkte reclamebladen en binnen allerlei promotionele activiteiten. Misschien een enkele keer een bruidsshow of een beurs, maar veel meer is het niet.

Volgens ons namelijk, maken de unieke sieraden van Arte D’ Oro al reclame voor zichzelf. De bijzondere uitstraling en het plezier waarmee ze worden gedragen maakt andere mensen vaak nieuwsgierig en dat is wat we willen.

Prikkelen om zelf in onze winkel aan de Stikke Hezelstraat in het centrum van Nijmegen Gelderland, te ontdekken hoe bijzonder onze collectie is.
Eenmaal daar aangekomen, mag u bij ons alle tijd nemen die u denkt nodig te hebben. Veel mensen doen dat ook onder het genot van een vers gezet kopje koffie of thee met wat lekkers. Ook komen ze verschillende keren terug, want bij zo'n keuze ga je vaak niet over een nacht ijs en dat begrijpen we.