Materialen edelmetalen en edelstenen


MATERIALEN, ONTWERP EN FILOSOFIE

Zo’n 80% van de sieraden die u kunt bewonderen bij onze winkel, Atelier Arte D’ Oro zijn door ons zelf ontworpen en door Alex gemaakt in ons eigen atelier. Bezig zijn met vormen, met design, met kleuren en materialen, is bij ons een voortdurend proces dat niet is gebonden aan een bepaalde tijd of plaats. Als een idee leidt tot een ontwerp, dan is zo’n ontwerp vaak de basis voor andere vormen, immers inspiratie leidt tot inspiratie, altijd uitgevoerd in 14 karaat, 585, 18 karaats,750, 19 krt.witgoud en Platina 950. Spelen met de kleuren van geelgoud, witgoud, roodgoud, roségoud, platina  maakt elk sieraad bijzonder.

GOUD EN EDELSTENEN

De edelstenen die Alex graag gebruikt zijn saffier (geel, groen, blauw en roze), diamant (ook  de zwarte variant) en verder prasioliet, tanzaniet, tsavorite, topaas en amethyst. Parels in alle beschikbare kleuren komen eveneens terug in onze sieraden. 

Verder hebben we erg mooie syntheses van korund in onze collectie, waardoor we gebruik kunnen maken van de meest bijzondere slijpvormen. Dit geeft weer mogelijkheden voor het maken van nóg bijzondere stukken. Syntheses zijn kunstmatig nagebootste edelstenen. Edelstenen ontstaan onder hoge druk en temperatuur in de natuur. De syntheses worden op deze manier kunstmatig nagemaakt.

Het eigen design van de sieraden van Atelier Arte D’ Oro is veelal strak en modern, maar Alex maakt  ook veel sieraden naar de wensen en ideeën van klanten. 

19 KRT SUPERIOR WHITE GOLD

Deze bijzonder witte witgoud legering is oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in de tandheelkunde, maar is ook voor de sieradenindustrie beschikbaar en geschikt.

De exclusieve 19-karaats superior white gold legering is een combinatie van goud en nikkel in plaats van palladium. Door een speciale mengtechniek blijft het nikkel in het metaal. Het resultaat is een schitterend witgoud, dat ruim onder de normering voor nikkel afgifte blijft.

 

Fair-trade goud en conflictvrije diamanten

GOUD

Al het goud dat wij verwerken, is gerecycled goud (omgesmolten goud van o.a. bestaande,  opgekochte sieraden, mobieltjes en laptops). We betrekken dit van Schöne Edelmetaal. Schöne heeft een internationale LBMA-certificering. Het gaat dus niet om recent gedolven goud waarvan de herkomst onzeker is.

Werken met gerecycled goud heeft twee grote voordelen: er worden gegarandeerd geen mensenrechten mee geschonden en de natuur wordt niet belast door delving werkzaamheden.

DIAMANT

We werken uitsluitend met diamanten die na delving een Kimberley certificatie hebben ontvangen en dus gegarandeerd conflictvrij zijn. Wij betrekken onze diamanten al meer dan 20 jaar bij dezelfde, betrouwbare diamanthandelaar. Deze koopt zijn diamanten in bij gerenommeerde diamantairs in Antwerpen die alleen Kimberley gecertificeerde diamanten verhandelen. Een garantie dat de diamanten die we gebruiken legitiem zijn en niet zijn betrokken bij conflictfinanciering, in overeenstemming met de VN resoluties.