Armbanden collectie

Onze armbanden collectie bestaat uit geelgoud, witgoud, roodgoud of in een combinatie van deze goudkleuren en is zeer divers. 

Al onze armbanden zijn massief en met de hand gesmeed. Het grote voordeel van massieve armbanden is uiteraard dat je er geen deuk in kan stoten, dit in tegenstelling tot de vroegere slavenarmbanden.

Het tweede grote voordeel van onze armbanden, is dat er geen sluiting of 
scharnier in zit. Dat zijn immers altijd de zwakke plekken van een armband.
Het slot en scharnier zijn het meest aan slijtage onderhevig.
Dit hebben wij ondervangen door een speciale smeed techniek en door de 
modellen zodanig te ontwerpen dat je geen sluiting nodig hebt.

Onze gouden armbanden geven een aangenaam draagcomfort. 


Goud

Al het goud dat wij verwerken, is gerecycled goud (omgesmolten goud van o.a. bestaande, opgekochte sieraden, mobieltjes en laptops). We betrekken dit van Schöne Edelmetaal . Schöne heeft een internationale LBMA-certificering. Het gaat dus niet om recent gedolven goud waarvan de herkomst onzeker is.
Werken met gerecycled goud heeft twee grote voordelen: er worden gegarandeerd geen mensenrechten mee geschonden en de natuur wordt niet belast door delving werkzaamheden.

Diamant

We werken uitsluitend met diamanten die na delving een Kimberley certificatie hebben ontvangen en dus gegarandeerd conflictvrij zijn. Wij betrekken onze diamanten al meer dan 20 jaar bij dezelfde, betrouwbare diamanthandelaar. Deze koopt zijn diamanten in bij gerenommeerde diamantairs in Antwerpen die alleen Kimberley gecertificeerde diamanten verhandelen. Een garantie dat de diamanten die we gebruiken legitiem zijn en niet zijn betrokken bij conflictfinanciering, in overeenstemming met de VN resoluties.