Atelier Arte D'Oro

ALEX VERMEULEN MEESTERGOUDSMID 

Naast de vaste collectie uit ons eigen atelier maakt Alex ook unieke gouden en platina sieraden. U kunt dan denken aan originele ontwerpen van trouwringen, hangers, briljantringen of oorstekers.

Ook maakt Alex sieraden van uw oude goud. De gevoelswaarde van het familie goud wordt dan in een mooi eigentijds jasje gestoken. Op deze manier kunt u gedateerde sieraden, eventueel verkregen uit erfenis, recyclen naar een persoonlijke ontwerp. 

MATERIALEN

Vroeger werd meestal nikkel gebruikt voor het legeren van witgoud, dit omdat het goedkoper is dan palladium. Tegenwoordig wordt veel meer palladium gebruikt, omdat witgoud met (veel) nikkel, in verband met de nikkelafgifte, binnen de Europese Unie alleen onder strenge regels mag worden gebruikt.

19 KRT WITGOUD LEGERING

Er is nu ook een 19 karaat ultra wit - witgoud legering die ondanks het hoge percentage nikkel toch aan deze strenge regels voldoet. Het nikkel blijft door speciale mengtechnieken opgesloten in het goud. Deze legering is zo wit dat het niet meer gerodineerd hoeft te worden. Er wordt ook gezocht naar alternatieven zoals legeren met mangaan en dergelijke omdat palladium door koerswijzigingen erg duur kan worden. Daarnaast worden ook zogenaamde hybride witgoudlegeringen gebruikt, waar zowel nikkel als palladium in zijn verwerkt. Het gebruik van  nikkel heeft als voordeel dat het een veel wittere legering oplevert dan een legering met palladium. Deze legeringen zijn grijzer van kleur. Daarnaast geeft nikkel hardheid en slijtvastheid aan de legering. Witgoud legeringen met palladium zijn zachter en worden daarom gebruikt in zettingen van (edel)stenen.

Meestal wordt er een afwerklaag van rodium voor een meer witte glans toegepast. Dat proces wordt rodineren genoemd. Deze laag slijt er echter door het gebruik er vanaf, waardoor de oorspronkelijke kleur van witgoud weer te zien is. Wij zijn niet zo'n voorstander van rodineren, want onze ervaring is dat het dunne laagje er zelfs erg snel afslijt en bovendien sneller krast.

HERINNERINGSSIERADEN

Liefde, trouwen, de geboorte van een kind, maar ook het overlijden van een naaste kan een reden zijn voor een sieraad.

Van uw trouwringen kunnen wij geheel nieuwe ringen, of een ander sieraad maken, met behoud van de gravures.

Ook kunnen we een mooi herdenking sieraad voor u maken met daarin verwerkt het as van uw dierbare. Wij kunnen zelfs een origineel as sieraad voor u maken, waarbij u zelf weet dat het as erin verwerkt is, zonder dat het voor anderen een duidelijk gedenksieraad is.

U kunt altijd vrijblijvend langskomen, wij laten u graag de diverse mogelijkheden zien.

GEBOORTE ARTIKELEN

Een geboortesieraad is bijvoorbeeld een gouden armbandje bestaande uit de naam van de baby, geschreven in het lettertype van het geboortekaartje. De vrijstaande letters vormen dan de naam. Bijzonder origineel en met recht uniek.
Ons motto is dat bijna alles gemaakt kan worden.

ATELIER ARTE D' ORO STAAT VOOR VAKMANSCHAP