Handgemaakte oorsieraden

Onze oorsteker collectie bestaat uit diverse modellen oorknoppen. Ook creolen maakt Alex veelvuldig.
Wij hebben oorknopjes in zowel helemaal 14 karaats geelgoud dan wel witgoud of rosé/roodgoud. Ook combinaties van de diverse kleuren goud zie je veel terug in onze handgemaakte oorknoppen. Ook oorsieraden in 18 krt. of platina hebben wij in de collectie.
Het grote voordeel van het werk van een edelsmid is, dat u zelf uw wensen aangaande de uitvoering qua goudkleur en afwerking kunt aangeven. Alex kan dan de voor u meest ideale oorknop uitvoeren.
Vaak zijn de oorgaatjes niet helemaal gelijk en symmetrisch geprikt. Het is dan altijd mogelijk om de stekers van de oorknopjes zodanig aan te passen dat de oorknoppen optisch wel vrijwel op dezelfde hoogte zitten. Dit is ook voor de meeste creolen een optie.
Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


Goud

Al het goud dat wij verwerken, is gerecycled goud (omgesmolten goud van o.a. bestaande, opgekochte sieraden, mobieltjes en laptops). We betrekken dit van Schöne Edelmetaal . Schöne heeft een internationale LBMA-certificering. Het gaat dus niet om recent gedolven goud waarvan de herkomst onzeker is.
Werken met gerecycled goud heeft twee grote voordelen: er worden gegarandeerd geen mensenrechten mee geschonden en de natuur wordt niet belast door delving werkzaamheden.

Diamant

We werken uitsluitend met diamanten die na delving een Kimberley certificatie hebben ontvangen en dus gegarandeerd conflictvrij zijn. Wij betrekken onze diamanten al meer dan 20 jaar bij dezelfde, betrouwbare diamanthandelaar. Deze koopt zijn diamanten in bij gerenommeerde diamantairs in Antwerpen die alleen Kimberley gecertificeerde diamanten verhandelen. Een garantie dat de diamanten die we gebruiken legitiem zijn en niet zijn betrokken bij conflictfinanciering, in overeenstemming met de VN resoluties.